Відкрита навчально-наукова лабораторія «Обробки великих даних» (Data Science Lab)

Керуючись Розпорядженям ректора ХНУРЕ № 40Р від 22.02.2019 року та відповідно до рішення засідання кафедри ЕОМ, лабораторія кафедри № 504 отримала нову назву – навчально-наукова лабораторія «Обробки великих даних» (Data Science Lab), яка відповідає реальному напрямку діяльності її колективу на чолі з професором Смеляковим Кирилом Сергійовичем.

До слова, Data Science — це міждисциплінарна галузь про наукові методи, процеси і системи, які стосуються добування знань із даних у різних формах, як структурованих, так і неструктурованих. Наука про дані є продовженням деяких галузей аналізу даних, таких як статистика, класифікація, кластеризація, машинне навчання, добування даних і передбачувальна аналітика.

У вересні 2018 на базі кафедри ЕОМ ХНУРЕ професором Смеляковим К.С. була створена проблемна наукова група «Інтелектуальний аналіз даних» (Data Science). Основною метою наукової групи було створення сучасного наукового об’єднання студентів, аспірантів, молодих вчених та представників IT-індустрії для популяризації вітчизняної науки та її вихід на міжнародний рівень. З моменту створення наукової групи було проведено близько 30 наукових семінарів за тематикою Data Science, в яких брали участь запрошені іноземні фахівці. Наукова група Data Science не є обмеженою — вона відкрита для кожного бажаючого, хто навчається або працює в даній предметній області.

Коментування та розміщення посилань заборонено.

Коментарі закриті.