Відкрите колективне звернення співробітників кафедри ЕОМ до т.в.о. ректора ХНУРЕ

23 листопада колектив кафедри звернувся до т.в.о. ректора ХНУРЕ Рубіна Едуарда Юхимовича у вигляді відкритого звернення. Копія даного звернення із супровідним листом була надіслана до Міністерства освіти та науки України. Текст звернення наведений нижче:

“Тимчасово виконуючому обов’язки

                                                                                     ректора ХНУРЕ

                                                                                     Рубіну Едуарду Юхимовичу

 

 

ВІДКРИТЕ КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ

ЕЛЕКТРОННИХ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ МАШИН

ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ РАДІОЕЛЕКТРОНІКИ

 

На сьогоднішній день, в умовах уже п’ятих виборів ректора та гнітючої ситуації навколо відтоку професорсько-викладацького та висококваліфікованого складу із університету, склалася складна ситуація, яка мала б згуртувати колективи заради збереження напрацьованих роками здобутків. Однак, знаходяться такі люди, котрі за рахунок кризи в університеті, вирішують свої власні амбіційні справи, націлені на знищення колективів однодумців, у яких є відчуття гідності за університет.

Так, протягом 2015/2016 навчального року, з призначенням 02 листопада 2015 р. на посаду завідувача кафедри д.т.н., професора Рубана Ігоря Вікторовича, кафедра якісно оновила ряд показників та має високі рейтингові показники у загально університетському рейтингу кафедр (за останній рік рейтингова оцінка дозволила посісти 4-те місце проти 11-го у позаминулому році).

Найбільш важливим досягненням стало подолання непрозорих моделей кадрової політики співробітників, які займалися розподілом навантаження, а також суцільне оновлення документальної, навчально-методичної та забезпечуючої документації кафедри  (зокрема тієї, що стосується концептуальних дисциплін, архітектур спеціальностей та спеціалізацій, документації щодо ліцензування, акредитації, сертифікації, атестації співробітників та інвентаризації майна кафедри). До інших вагомих досягнень за останній навчальний рік можна також віднести:

– початок співпраці з компанією Hewlett-Packard, що вилилася у підписання меморандуму про співробітництво між Hewlett-Packard та ХНУРЕ. Як наслідок, співробітники компанії Hewlett Packard Enterprise в рамках проведення офіційного заходу День технологій Hewlett Packard Enterprise в ХНУРЕ заявили про поглиблення співпраці з кафедрою;

– за рік захищено шість кандидатських робіт та подано до захисту одну кандидатську та докторську дисертації;

– зусиллями співробітників кафедри виконано та передано проект будівництва компанії-забудовнику альтернативної мережі доступу до Інтернет за технологією суцільного бездротового покриття в університеті;

– кафедра підготувала призерів ряду студентських олімпіад;

– завдяки спільним зусиллям проведена потужна агітаційна кампанія на спеціальності кафедри серед абітурієнтів, що забезпечило великий набір серед 1-го курсу;

– запущено студентський проект по створенню 3D-принтерів. Результатом стала власна конструкція та демонстрація першого друку на Днях відритих дверей;

– у зв’язку з підготовкою святкування 50-річчя кафедри ведуться роботи з проведення наукової конференції.

Ми, співробітники кафедри електронних обчислювальних машин ХНУРЕ, що нижче підписалися, хочемо довести до Вашого відома своє обурення щодо позиції деяких очільників університетських структур та висловити незгоду щодо їх дій, спрямованих на ліквідацію кафедри шляхом поділу на дві рівновеликі.

Згідно наказу, що надійшов на кафедру 21.11.2016 р. № 675 «На зміну наказу № 542 «Про створення робочої групи» від 28.09.2016 р.»», а іншими словами, про перенесення дати подання проекту розподілу кафедри ЕОМ, виникає цілий ряд питань до осіб, які, зловживаючи службовим становищем, ігнорують принципи та засади законності тих чи інших процедур і процесів в університеті. Так, виникає подив з огляду на такі речі:

  1. Згідно наказу № 542 «Про створення робочої групи» від 28.09.2016 р., ця група мала діяти, проводячи засідання, вочевидь, під протокол.
  2. Наказ № 542 «Про створення робочої групи» від 28.09.2016 р. зобов’язував робочу групу подати проект рішення щодо поставленої їй задачі до 10.10.2016 р. У наказі № 675 «На зміну наказу № 542 … » від 21.11.2016 р. мова йде про продовження роботи робочої групи до 31.12.2016 р., а підставою цього, згідно наказу, є засідання Вченої ради факультету № 4 від 29.09.16 р. Виникає колізія, яким чином, за мовчазної згоди недієздатної робочої групи виникають рішення Вченої ради факультету?
  3. Непослідовність та невмотивовані цілі в загальному висновку мають цікаві хронологічні послідовності, а саме:

05.09.2016 р. – рішення про створення «Робочої групи» (головуючий Хаханов В.І.) з терміном надання проекту пропозицій до 10.10.2016 р. згідно засідання Вченої ради факультету КІУ № 1.

28.09.2016 р. – наказ № 542 по університету про створення «Робочої групи» з терміном надання проекту пропозицій до 10.10.2016 р. (проект наказу вносить Хаханов В.І.) .

29.09.2016 р. – рішення про відтермінування строку надання проекту пропозицій до 31.12.2016 р. згідно засідання Вченої ради факультету КІУ № 4 (головуючий Хаханов В.І.).

21.11.2016 р. – наказ № 675 по університету про відтермінування строку надання проекту пропозицій робочою групою (проект наказу вносить Хаханов В.І.).

Варто окремо зазначити про поведінку члена даної робочої групи, Корабльова Миколу Михайловича, який, спираючись на буцім-то щоденні збори робочої групи та відверто прикриваючись Вашим ім’ям, Едуарде Юхимовичу, на даний час проводить деморалізуючу роботу на кафедрі, уже присвоївши собі начебто статус завідуючого кафедри, час від часу провокуючі конфлікти та чвари, публічно виділяючи з числа працівників кафедри тих кого він особисто звільнить з університету. Вважаємо, що така поведінка Корабльова М.М. заслуговує окремого аналізу щодо відповідності моральним якостям професора університету.

Ми, колектив кафедри ЕОМ, висловлюємо глибоке занепокоєння щодо сумбурної діяльності декана факультету, у тому числі у розрізі ініційованих та скасованих (по декілька разів на день (14, 15 листопада поточного року)) зборів трудового колективу факультету з метою дообрання членів Вченої ради університету. Умисне порушення ним Вашого наказу про строки проведення конференції трудового колективу факультету з метою дообрання членів Вченої ради університету є підставою до висловлення недовіри Хаханову В.І. як очільнику факультету та неможливість бути йому головою робочої групи.

Враховуючи наведені вище факти, є підозра, що процес розподілу кафедри є сугубо політизованим, пов’язаним з проведенням майбутніх виборів ректора, де участь нас, колективу кафедри, з огляду на дії осіб, що підписують ці абсурдні накази, повністю ігноруються. І це в той час, як цінності, згенеровані Евромайданом, і націлені на єднання України в надскладний час – головна мета нашого суспільства.

Колектив кафедри просить Вас, пояснити ситуацію, що склалася в наслідок підписаних Вами наказів № 675 та № 542, як гаранта функціонування університету.

Вважаємо, що в надскладний час для університету і регіону в цілому, підготовка спеціалістів згуртованим колективом кафедри є запорукою стабільності в університеті, а намагання розділити кафедру з міркувань однієї особи за реалізації власних амбіцій – хибний шлях. Тому просимо Вас скасувати дані накази та створити робочу групу для аналізу ситуації, що склалася на факультеті КІУ з числа незацікавлених представників університету.

Відповідь на колективне звернення, відповідно до закону України «Про звернення громадян», просимо надати у встановлені Законом строки. Копія даного звернення надсилається до Міністерства освіти та науки України з метою забезпечення прозорості даного процесу.

Звернення складено колективом кафедри ЕОМ, яке ми засвідчуємо особисто”

(38 підписів співробітників).

Коментування та розміщення посилань заборонено.

Коментарі закриті.