На кафедрі ЕОМ відбулося засідання науковців науково-навчального центру проблемно-орієнтованих обчислювальних засобів

29 березня 2016 року на кафедрі ЕОМ відбулося засідання науковців Науково-навчального центру проблемно-орієнтованих обчислювальних засобів за участю завідуючого кафедри проф. Рубана Ігоря Вікторовича, доц. Токарєва Володимира Володимировича, п.н.с. Сотникова Олега Михайловича, с.н.с. Єлісеева Анатолія Олексійовича. Були обговорені питання, пов’язані з поточною діяльністю Центру, зокрема, була розглянута розроблена система збору та обробки даних з інфрачервоних приймачів інформації. Науковці розповіли про те, яким чином здійснюється реєстрація даної інформації власноручно виготовленими пристроями, її передача по каналам зв’язку та подальша швидка обробка в обчислювальному середовищі. Варто зазначити, що тематика даної роботи має відображення у праці «Проблемно-орієнтовані обчислювальні засоби обробки інформації в реальному часі» за яку була отримана Державна премія України в галузі науки та техніки у 2012 році. В свою чергу Рубан І.В. запропонував розглянути варіанти використання цих напрацювань в інших галузях народного господарства та оборонній сфері.

Зацікавленість щодо втілення даних розробок також висловив доцент кафедри ЕОМ Токарєв В.В., який займається дослідженням інформаційних технологій обробки цифрових зображень, отриманих за допомогою ГРВ та біометричних сканерів на основі атомарних функцій із застосуванням вейвлет-перетворень, що є одним із напрямів діяльності лабораторії кафедри ЕОМ, яка розробляє інформаційні системи для предиктивної неінвазивної діагностики осіб із вродженими і набутими захворюваннями сітківки зорового аналізатора людини.

За результати засідання були досягнуті домовленості щодо подальших планів наукової роботи Центру у розрізі створення інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи контролю та управління доступом для недопущення несанкціонованого доступу в установах та об’єктах.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.